طرحواره درمانی چیست؟
درمانی براساس طرحوارهها وآسیبهای دوران کودکی است که بر روان ما تاثیرمستقیم میگذارد و در حال حاضر تاثیر آن را بر زندگی فردی و اجتماعی خود میبینیم؛ شناسایی طرحوارهها و الگوهای تکرارشوندهای را میگویند که باعث تمدید و تشدید طرحوارهها میشوند واین به معنای نبود و از بین بردن طرحوارهها نیست بلکه به معنای تعدیل تاثیرطرحوارهها در زندگی کنونی است؛ یعنی تاثیر طرحوارهها بر روابط فردی و اجتماعی را به حداقل برسانیم.
عکس از پیکسل
طرحواره درمانی به زبان ساده
فرض کنیم به خاطر یک اتفاقی زخم عمیقی روی دست ما ایجاد شده و نیاز به درمان اساسی مثل بخیه زدن و رسیدگی مداوم دارد اما ما فکر میکنیم که با کارهای ابتدایی و سادهای مثل ضدعفونی و پانسمان میتوانیم آن را درمان کنیم؛ بعد از چند روز زخم ما رویه میگیرد و ما با برداشت خودمان فکر میکنیم پانسمان رو برداریم تا هوا بخورد و این زخم خوب شود ولی با اولین اقدامی که با دستمان انجام میدهیم مثلا لباس عوض میکنیم، دستمان مجدد خونریزی میکند و ما دردمان میآید و باز با همان روشهای اولیه شروع به درمان میکنیم و این چرخهی معیوب باز تکرار میشود، زخم ما عمیقتر و طول درمان هم بیشتر میشود حتی ممکن است عفونت کند. این زخمی که توصیف کردیم همان طرحواره است؛ زخمی که در دوران کودکی به تنهی روان ما زده میشود و چون ما کودک هستیم متوجه آسیب نمیشویم اگر دردمان هم بیاد نمیتوانیم برای بزرگترها بیان کنیم تا درمان اصولی و درستی روی آن انجام دهند یا اگرهم بگوییم بلد نیستند درمانش کنند؛ به خاطر درمان نشدنش هم هر بار در موقعیتهای مشابه رویه زخم ما کنده میشود آسیب روانی ما عمیق و عمیقتر میشه و ما هر بار با روشهایی که یاد گرفتیم پانسمان موقتی انجام میدیم که باعث میشه موقت از اون فضا دور شویم و حالمان بهترشود اما دقیقا در موقعیت مشابه بعدی همان حسها همان زخمها سر باز میکند و ما با همان الگوی رفتاری تکراری، قصد ترمیم اون زخم را داریم اما موضوع اینجاست زخم ترمیم که نمیشه هیچ، بلکه عمیق وعمیقتر میشود و ما با روش هایی که بلدیم درمانش نکردیم. به واسطه اتفاقها، مشکلات، بحرانها، تروماها، خاطرات یا حتی نحوهی تربیتی والدین،مدرسه و آدمهایی که در مراقبت از ما مسئول هستند این زخم ها به تنهی روان ما میخورد البته خلق و خوی خود ما هم در آن دخیل هست، ممکن است یه آسیب برای خواهر یا برادرمون درد کمتری داشته باشد ولی برای ما درد بیشتری یا برعکس.هراتفاقی میتواند یک زخم یا چندین زخم را به ما وارد کند اما چندتا از این زخمها یا همان طرحوارهها بنیادیترهستند مثل طرد و رهاشدگی،نقص و شرم، محرومیت هیجانی، بیاعتمادی/ بدرفتاری، شکست؛ برای به وجود آمدن این زخمها لزوما یک اتفاق بزرگ و حاد وعجیب نیاز نیست بلکه یک حرکت ساده در یک موقعیت خاص میتواند یک زخم عمیق را ایجاد کند.
چرا به طرحواره درمانی نیاز داریم؟
ما به درمان روان شناختی برای رشد وارتقای شخصیتمان، برای باز کردن گره ها و باگ های شخصیتیمان نیازداریم، تا بتوانیم تاثیراتش را توی زندگی عادی کمتر کنیم و به آرامش و رضایت قلبی از خودمان برسیم. حالا چرا طرحواره درمانی؟ چون بعد های مختلفمان را شامل میشود مثل شناختمان ازخود، احساسمان و رفتارمان و شاید نسبت به یک سری رویکردها مثل روانکاوی کوتاه مدت ترهست و شاید بهتره بگوییم با ادبیات راحت تر و واضح تری صحبت میشود، دلیل دیگه یکپارچه بودنش هست که بسیاری از رویکردها در آن گنجانده شده و این یکپارچگیش شمای جامع تری از درمان را به ما میدهد.
طرحواره درمانگر کیست؟
طرحواره درمانگر کسی است که در مورد رویکرد طرحواره درمانی دانش و مهارت کافی دارد و درجهت تغییر و تثبیت راههای جدید بر زندگی فرد کاملا مسلط است وهمچنین در این زمینه توانایی لازم برای کار کردن با مراجعش را دارد.
یک طرحواره درمانگر خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
اولین نکته اینکه طرحواره درمانگر باید بتواند بر اساس عمق احساسات،موقعیتهای متفاوت و شناسایی الگوهای تکرارشوندهی زندگی،نوع طرحواره را به درستی تشخیص دهد؛بعضی از درمانگرها تشخیص زود هنگام می گذارند و همین باعث گیج شدن و به هم ریختگی می شود . دومین نکته اینکه طرحواره درمانگر باید با اطلاعات روز و دانش کامل، طرحواره درمانی را انجام دهد نه اینکه فقط با یک بعد از طرحواره ها کار شود. سومین نکته اینکه طرحواره درمانگر باید شنونده خوبی باشد و درک درستی از احساسات مراجع داشته باشد. چهارمین نکته اینکه طرحواره درمانگر باید روی تکنیکها و روشهای طرحواره درمانی تسلط کافی داشته باشد. پنجمین نکته اینکه طرحواره درمانگر باید خودش تحت درمان بوده باشد و طرحوارههای خودش در درمان مراجعش تداخل ایجاد نکند. ششمین نکته اینکه طرحواره درمانگر باید بتواند ارتباط عمیق عاطفی یا احساسی و فضای امنی را برای مراجعش فراهم کند. هفتمین نکته اینکه طرحواره درمانگر باید امرونهی نداشته باشد و بیش از حد ایثارگر یا مراقب نباشد تا اینکه بتواند به مراجع آموزش دهد که بتواند از خودش مراقبت کند.
علائم و نشانههای ناشی از طرحوارههای ناسازگار
هر زمان درتقابل بین منطق و احساسمان قرار گرفتیم و رفتارهایی انجام دادیم که خودمان دلیلش را پیدا نکردیم و با منطق ما جور نبود و نمی دانیم چرا انجام می دهیم، به اصطلاح دست خودمان نیست، نشانهای از وجود طرحوارهی ناسازگار است؛ گاهی اوقات احساسهایی تجربه میکنیم که انگار شدت خیلی زیادی دارند و با موقعیتی که در آن هستیم همخوان نیستن مثلا میگوییم:” نمیدانم چرا اینقدر من عصبانی شدم با اینکه خیلی موقعیت بزرگی نبود”. و اگر به کل زندگیمان نگاه کنیم شاهد حضور الگوهای تکرارشونده خواهیم بود مثلا همهی دوستان من یه بعد شخصیتی دارند یا تمام همکاران من یه ویژگی برجستهی اخلاقی دارند و این موضوع برای ما در موقعیتهای مختلف تکرار میشود این یعنی رد پای طرحواره در میان است.
عکس از پیکسل
حوزههای طرحواره درمانی
طرحواره حوزه بریدگی و طرد
- رهاشدگی و بی ثباتی
- بی اعتمادی و بدرفتاری
- محرومیت هیجانی
- نقص و شرم
- انزوای اجتماعی
طرحواره های حوزه خودگردانی مختل شده
- احساس وابستگی و بی کفایتی
- آسیب پذیری به ضرر و بیماری
- خود تحول نیافته یا گرفتار
- احساس شکست
طرحواره های حوزه خویشتن داری و خود انضباطی ناکافی
- احساس استحقاق و بزرگ منشی
- خویشتن داری و خودانضباطی ناکافی
- انواع طرحواره حوزه دیگر جهت مندی
- اطاعت
- ایثار
- پذیرش جویی و جلب توجه
طرحواره های حوزه خودانگیختگی ناکافی
- منفی گرایی و بدبینی
- بازداری هیجانی
- معیارهای سرسختانه، عیب جویی افراطی
- تنبیه
انواع طرحواره درمانی
دو نوع طرحواره درمانی داریم:
نوع اول به سبک قدیم است که تمام طرحوارهها به طوراختصاصی کار میشوند اما کمتر استفاده میشود چون خیلی از بخشها را پوشش نمیدهد؛نوع دوم به سبک مدرن است که به روش اسکیما مدها یا ذهنیتهای طرحوارهای درحال درمان ،بررسی و پژوهش هست و ابعاد بیشتری را پوشش میدهد.
3 سبک مقابلهای طرحواره درمانی
سبک اول اجتناب یعنی فرار کردن از موقعیتهایی که به هر شکلی طرحوارههای ناسازگار ما را فعال کند مثلا وقتی میگوییم من اصلا ازدواج نمیکنم چون همه سرو ته یک کرباس هستند این من ازدواج نمیکنم یعنی اجتناب از موقعیتی که طرحوارههای ما را فعال میکند.
سبک دوم تسلیم یعنی ما معتقدیم محکوم هستیم درهمین شرایط باقی بمانیم و تسلیم شرایط یا طرحوارههایمان شویم مثلا میگوییم:” کلا همینه دیگه باید هممون بسوزیم و بسازیم، باید با لباس سفید بیایم و با لباس سفید بریم”؛ این میشه محکوم بودن به آنچه که در درون آن هستیم ودر برابر طرحواره تسلیم شدن.
سبک سوم حمله یعنی جبران افراطی، اگر من احساسی را در خودم تجربه میکنم یا طرحوارهای رو دارم تجربه میکنم و ترس و نگرانیای دارم برعکس اون عمل میکنم اینطوری با خود فکر میکنیم که “ممکنه این آدم منو طرد کنه، قبولم نداشته باشه پس من زودتر این رابطه رو کات میکنم”؛ یعنی پیش دستی کردن و این جبران افراطی است.
سبکهای طرحواره ای چه چیزهایی هستند؟
هر کدام از ما به روش یا مدلی با طرحوارههایمان روبرو میشویم؛ الگوهای رفتاری یا نحوهی روبرو شدن ما با هر طرحواره را سبک مقابله میگوییم اینکه اجتناب کنیم یا تسلیم شویم یا جبران افراطی داشته باشیم بنابر خلق و خوی خودمان و بنابر راهکارهایی که یاد گرفتیم و شخصیتمان میتواند متفاوت باشد به این روشهای روبرو شدن با طرحواره هایمان سبک مقابله میگویند؛جنس این روش ها، رفتاری هست یعنی ما الگوهای رفتاری متفاوتی داریم..
تکنیک های طرحواره درمانی
سه مدل تکنیک طرحواره درمانی داریم:
تکنیک های شناختی:شامل شناخت و آگاهی نسبت به احساسات، تفکرات، رفتار،بدن و هر آنچه در درون ما در حال اتفاق افتادن هست در واقع شناسایی الگوهایی که پیرامون ما رخ میدهد.
تکنیک های رفتاری:یعنی زمان هایی که الگوهای تکرار شونده رخ می دهد رفتار جدید با حل مسئله ی جدید متفاوت ازرفتارهای قبلی با سبک های مقابله ای اتفاق افتد.
تکنیک های حسی یا هیجانی:مثل تصویر سازی و روبرو شدن با بخش های مختلف مثل بازوالدینی.
طرحواره درمانی چطور عمل می کند؟
شناسایی طرحوارهها، شناخت الگوهای تکراری و سبکهای مقابله تسلط و دید بهتری از مراجع را به خود فرد میدهد و میتواند در موقعیتهای مختلف الگوهای تکراری را شناسایی کند و مانع افتادن در چرخه ی تکراری رفتارهای آسیب زنندهی قبلی و حسهای تکراری آنها شوند؛ در این مسیر طرحواره درمانگر هم کمک می کند برای شناسایی و بیرون آمدن از الگوی تکراری . طرحواره درمانی باعث از بین رفتن کلیه ی طرحواره ها نمیشود فقط تاثیر مستقیم طرحوارهها را که در حال حاضر روی زندگی فرد تاثیر میگذارد را از بین می برد، مثل زخمی که برای جلوگیری از خونریزی بیشتر آن بخیه میزنند که هر بارزندگی فرد را تحت تاثیر قرار ندهد ولی جای آن زخم میماند.
تاریخچهی طرحواره درمانی
طرحواره درمانی روشی نوین و یکپارچه در روانشناسی، در اواخر دهه 1980 توسط جفری یانگ، روانشناس مشهور آمریکایی، ابداع شد. یانگ طی سال ها تحقیق و تجربه در زمینه روانشناسی، متوجه شد که برخی از مشکلات و اختلالات روانی مراجعانش با روشهای رایج آن زمان قابل درمان نیستند. یانگ این نظریه را مطرح کرد که الگوهای تفکر ناسازگار شکل گرفته در دوران کودکی میتواند در عملکرد سالم در بزرگسالی، به ویژه در افراد مبتلا به اختلالات شخصیت، افسردگی، اضطراب یا سایر اختلالات سلامت روان، مزاحمت ایجاد کند.او از این روش در درمان مراجعانش استفاده کرد و نتایج شگرفی کسب کرد.
عکس از پیکسل
طرحواره چیست؟
اگر اکثرا جذب افرادی میشوید که بی مهر وعاطفه هستند یا احساس میکنید انسان بیارزشی هستید یا خواستههای دیگران را بر نیازهای خود ترجیح میدهید اگر نگران هستید مبادا اتفاقات ناگواری برای شما پیش بیاید یا علی رغم برخورداری از تحسین و تشویق اجتماعی بازهم احساس نارضایتی و بیکفایتی میکنید، به چنین الگوهایی تلههای زندگی یا همان طرحواره میگوییم؛ اگر بخواهیم در یک جمله طرحواره را تعریف کنیم به آسیبهای عمیق روحی که در دوران کودکی به ما وارد شده است طرحواره میگوییم.
طرحواره ها
برای آشنایی بیشتر شما با تله های زندگی یا همان طرحواره ها در این جا به اختصار یازده طرحواره را بیان می کنیم:
طرحواره رهاشدگی
ترس عمیق، تنهایی مداوم، حتی اگر آدم های زیادی اطرافت داشته باشی؛ ترس از دست دادن شدید چه در مورد عزیزان، دلبستگیهایت و یا اجناسی که احساس تعلق و دلبستگی به آنها دارید؛ترس از طرد شدن توسط محیط یا شرایط که میتواند کاری، عاطفی یا احساسی باشد؛ این ترس عمیقی که در هر کدام از اینها اتفاق میافتد، ترس از طرد شدن است که به آن تلهی رهاشدگی یا همان طرحواره رها شدگی میگوییم.
طرحواره محرومیت هیجانی
طرحواره محرومیت هیجانی به عدم دریافت احساس نوازش، درک واحترام متقابل ،عدم دریافت همراهی و همدلی وخیلی وقتها عدم شناخت احساسات خود در برابر دیگران وعدم توانایی در بیان آنها اشاره میشود؛وفرد بازداری هیجانی هم دارد یعنی دربیان و نشان دادن و ابرازآن هم برای آدمهایی که با آنها در ارتباط هست درمانده است و در کل دوست داشتنی نیست.
طرحواره اطاعت یا ایثار
طرحواره ایثار از خود گذشتگیها یا مطیع بودن بسیار زیاد برای نرنجاندن یا کمک کردن به دیگران نشئت میگیرد برای اینکه دوستمان داشته باشند، رهایمان نکنند در کنارمان باشند و طردمان نکنند یعنی ازخودگذشتگی یا مطیع بودن زیاد در راستای پذیرفته شدن خودمان است.
طرحواره نقص و شرم
طرحواره نقص و شرم به بیان ساده یعنی بالقوه من دارای یک نقص، ایراد و مشکل هستم که به واسطهی داشتن آن ایراد و نقص باید از خودم، وجودم و ماهیتم خجالت بکشم و احساس می کنم ارزشمند و قابل اهمیت نیستم.
طرحواره استحقاق
طرحواره استحقاق یعنی زمانی که احساس کنیم دوست داشتنی نیستیم و نا کافی وبیارزش هستیم یک پوشش از این جنس که من محق هستم همه چیز داشته باشم اتفاقا من خیلی خوبم روی رفتارمان میکشیم یعنی پوششی ازجنس عکس ارزشمند نبودن؛ اتفاقا من خیلی ارزشمندم و شماها ارزشمند نیستید این استحقاق این بزرگ بینی ازبی ارزش شدن درونمان میآید و ما میخواهیم آن را پوشش دهیم از آن طرف بوم می افتیم. استحقاق نقطه مقابل نقص و شرم هست از اونجایی که ما این بی ارزشی را در درون خودمان حس میکنیم یک پوشش خوشگل روی آن میکشیم و این بیارزشی را روی آدمها منعکس میکنیم و میگوییم: من خوبم! شما همه بد هستید و لایق من نیستید.
طرحواره بی اعتمادی بدرفتاری
یعنی به واسطهی بدرفتاریها و نابهنجاریهایی که از محیط پیرامونمان دیدیم اعتمادمان نسبت به جهان پیرامونمان سلب شده و از نظر ما این جهان بسیار فضای نا امن و خطرناکی هست که هر لحظه ممکن است به ما آسیبی را وارد کند پس ما نسبت به همه بی اعتماد هستیم و احساس نا امنی شدیدی داریم؛ نا امنی شاید به خاطر ترسها و شاید به خاطر بدرفتاریها و آسیبهایی باشد که از طرف آدمها ایجاد میشود.
طرحواره شکست
یعنی بالقوه من میدانم دست به هر کاری بزنم شکست میخورم و در انجام فعالیتها ناتوان هستم یا خیلی زیاد از انجام آن می ترسم چون نگران این هستم که با تمام تلاش و کوششی که می کنم از پس انجام آن برنیایم وبه نتیجهی دلخواهم نرسم پس هر کاری که بخواهم بکنم یا نکنم، من آدم بازنده وشکست خورده و آدمی ناتوان در اجرای هر کاری هستم.
طرحواره معیارهای سخت گیرانه
زمانی که ما احساس شکست، ناتوانی، ناکامی یا ناکافی میکنیم برای خودمان معیارها یا چشم اندازهای خیلی بلندی رو در نظر می گیریم که به خودمان ثابت کنیم میتوانیم و اتفاقا با یک کیفیت خوب به انجام می رسد همین باعث می شود معیارهای خیلی سخت گیرانه و خیلی تمام و کمال را برای خود انتخاب کنیم؛حالا کجای این موضوع دچار گره و درهم پیچیدگی میشویم؟ آنجایی که هرچقدر میزان سختگیریهای ما بیشتر باشد به احتمال انجام نشدن و شکست آن موضوع بیشتر میانجامد
طرحواره انزوای اجتماعی
یعنی زمانی که من در جمع هستم احساس متفاوت بودن ازافراد جمع را دارم، احساس تعلق نداشتن یا پس زده شدن از طریق جمع واحساس متفاوت بودن، یعنی نه بهترم نه احساس برتری و نه احساس کمتری دارم بلکه حس می کنم با همهی افرادی که آنجا حضوردارند فرق دارم.
طرحواره آسیب پذیری
زمانی است که ما احساس میکنیم همیشه آسیبی در راه هست مثل صدمه بدنی،بیماری یا آسیبهایی مثل سیل و زلزله و… و بزرگترین حس آن این است که کنترل از دست ما خارج شده و یک آسیب احتمالی بیرونی میتواند ما را از پای دربیاورد.
طرحواره وابستگی
وابستگی را به دو صورت تعریف میکنیم :یکی گرفتاری عاطفی یعنی انگار بندناف عاطفی ما به فرد دیگری وصل است اگر او حالش خوب باشد حال ما هم خوب است و به عکس؛ انگار ما از لحاظ احساسی ،استقلال و هویت فردی نداریم و عواطف ما به یک فرد دیگر وصل است اما در بعد دیگر وابستگی، خودمختارنبودن و عدم استقلال از لحاظ تفکری را شامل میشود یعنی اگر ما بخواهیم انتخابی را انجام دهیم بدون تایید و نظر فرد دیگری آن را انجام نمیدهیم واین موضوع زمان تصمیمگیریها خودش را نشان میدهد و به معنای عدم توانایی در انجام کارها نیست.
سوالات متداول دربارهی طرحواره درمانی
در این بخش به برخی از سوالات متداول دربارهی طرحواره درمانی پاسخ میدهیم:
- چه کسانی میتوانند از طرحواره درمانی استفاده کنند؟ طرحواره درمانی برای افراد با مشکلات مختلفی از جمله اختلالات شخصیت، افسردگی، اضطراب، وسواس، مشکلات عزت نفس و مشکلات در روابط قابل استفاده است.
- مدت زمان درمان با طرحواره درمانی چقدر است؟ مدت زمان درمان با طرحواره درمانی به شدت مشکلات و میزان همکاری ومشارکت مراجع در درمان متغیر است. به طور کلی، درمان با طرحواره درمانی ممکن است از چند ماه تا چند سال طول بکشد.
- هزینهی جلسات طرحواره درمانی چقدر است؟ هزینهی جلسات طرحواره درمانی با توجه به تخصص و سابقهی طرحواره درمانگر محاسبه می شود و تقریبا توافقی است .
- آیا طرحواره درمانی تحت پوشش بیمه قرار میگیرد؟ متاسفانه طرحواره درمانی تحت پوشش کامل بیمه قرار ندارد. اما، بعضی از شرکتهای بیمهای امکان دارد بخشی از هزینههای درمان را پوشش دهند. توصیه میشود در این مورد برای اطلاعات بیشتر با بیمهی خود تماس بگیرید.
- چگونه یک طرحواره درمانگر خوب پیدا کنم؟ برای پیدا کردن یک طرحواره درمانگر با صلاحیت، میتوانید به مدارک و سوابق کاری فرد توجه کنید و موضوع بعدی این است که بتوانید با درمانگر خود ارتباط بگیرید یعنی باید بتونید با نوع شخصیت وشیوهی بیان و حتی ظاهر طرحواره درمانگرارتباط درمانی برقرار کنید.
جمع بندی
در این مطلب با طرحواره درمانی و برخی از تکنیکهای آن آشنا شدیم و دیدیم که طرحوارهها به معنای الگوهای فکری هستند که نحوه درک و رفتار ما، نسبت به موقعیتهای مختلف زندگی را مشخص میکنند. طرحوارههای منفی و ناسازگار، میتوانند ریشه برخی از افکار، رفتارها و مشکلات روانی جدی باشند. طرحواره درمانی، روشی است که هدف آن شناسایی و جایگزینی این طرحوارههای ناسازگار است. این روش توسط دکتر سوگند کوچکی مطلق طرحواره درمانگر به صورت حضوری در کلینیک و آنلاین انجام میشود.
اگر احساس میکنید همواره در یک چرخهی تکراری از افکار و احساسات منفی گیر کردهاید؟
طرحوارهدرمانی راهی است برای شکستن این چرخههای ناسالم و رسیدن به زندگی بهتر و شادتر. طرحوارهها، باورهای عمیقی هستند که از دوران کودکی در ذهن ما شکل گرفتهاند و اگر به درستی با آنها مواجه نشویم، میتوانند بر تمام جنبههای زندگیمان تأثیر منفی بگذارند. بسیاری از ما حتی نمیدانیم که این الگوهای ذهنی نادرست، دلیل احساسات و مشکلات ما در روابط، کار و زندگی روزمره هستند.
اما خبر خوب این است که شما میتوانید این چرخههای ناسالم را تغییر دهید!
در کلینیک تخصصی ما، دانش و تجربه دکتر سوگند کوچکی مطلق در طرحوارهدرمانی، به شما کمک میکندتا این طرحوارههای مخرب را شناسایی کرده و با ابزارهای قدرتمند روانشناختی، مسیر تازهای برای خود بسازید.
چرا کلینیک ما؟
- متخصص مجرب: دکتر روانشناس و طرحوارهدرمانگر ما سالها تجربه در این حوزه دارند و به شما در حل مشکلات ریشهای کمک میکنند.
- درمانهای فردی و تخصصی: درمانهای ما کاملاً متناسب با نیازها و شخصیت شما تنظیم میشود تا بتوانید بهترین نتایج را تجربه کنید.
- رهایی از الگوهای گذشته: با طرحوارهدرمانی، شما از افکار و احساسات منفیای که از کودکی تا امروز همراهتان بودهاند، خلاص خواهید شد.
وقت آن رسیده که یک بار برای همیشه از مشکلات ریشهای خود عبور کنید و زندگیتان را بهبود ببخشید.
همین حالا تماس بگیرید و اولین قدم را برای تغییر زندگی خود بردارید. مشاور ما آماده است تا شما را در این مسیر ارزشمند همراهی کند!